خلاصه اعمال ماه رجب
جهت دریافت فایل ورد اینجا را کلیک کنید.
جهت دریافت فایل ورد اینجا را کلیک کنید.
در جمع طلاب مدرسه علمیه الزهرا (سلام الله علیها)یزد بیان شد:
اساتید حوزه تنها تعلیم و تدریس ندارند بلکه ایشان مربی اخلاق و تزکیه نفس بوده و راهشان راه انبیاست.
در روز یکشنبه 12 اردیبهشت ماه 95 مصادف با سالروز شهادت شهید مطهری و بزرگداشت مقام معلم و استاد، به همین مناسبت جلسه سخنرانی اخلاق با حضور حاجیه خانم حمیده دهقانی استاد برجسته حوزه علمیه الزهرا (سلام الله علیها) یزد و از بزرگان این مدرسه در فضایی که توسط طلاب جهت این روز تزیین شده بود، به بیان سخنانی ارزنده در جمع طلاب پرداخت.
خانم دهقانی در ابتدا با اشاره به روزهای انتهایی ماه رجب و مناسبتهای پیش رو از طلاب خواستند این روزها را غنیمت شمرده و عواملی که سارقان زمان می باشند از جمله تعارفات، صحبتهای طولانی تلفنی، خود محووری، عدم تقسیم انرژی، عدم اولویت گذاری پرهیز کرده و با اصلاح نگرش خود به زمان بهترین بهره را از تمام لحظات عمر خود به خصوص ایام پرفضیلت ماه رجب را داشته باشند.
وی با توجه به مناسبت این روز به شرح نکاتی پرداخت. از جمله اینکه «اساتید حوزه تنها تعلیم و تدریس ندارند بلکه ایشان مربی اخلاق و تزکیه نفس بوده و راهشان راه انبیاست. از جمله شهید مطهری (ره) که هدفش استقلال فکری و اعتقادی بود که منجر به استقلال اجتماعی و سیاسی و اقتصادی می شد.»
استاد مدرسه علمیه الزهرا (سلام الله علیها) با اشاره به آیه 2 سوره مبارکه جمعه « هُوَ الَّذِي بَعَثَ فِي الْأُمِّيِّينَ رَسُولًا مِّنْهُمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِهِ وَيُزَكِّيهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَإِن كَانُوا مِن قَبْلُ لَفِي ضَلَالٍ مُّبِينٍ » تاکید نمود که تعلیم و تزکیه توأمان می باشد. ضمن اینکه باید توجه داشت که با توجه به رساله حقوق امام سجاد (علیه السلام) حقوق استاد و شاگرد طرفینی بوده و همانطور که ادب در برابر خداوند برکت در ایمان است ادب در برابر استاد هم برکت در علم است.
نمونه برجسته احترام به استاد سیره امام خمینی (ره) و احترام بی شمار ایشان به استاد اخلاق خود مرحوم شاه آبادی (ره) و همچنین احترام استاد مطهری(ره) به استاد گرانقدر خود علامه طباطبایی (ره) است. البته در طرف دیگر هم برخورد سید قاضی (ره) با شاگرد خودشان علامه طباطبایی هم مثال زدنی است ایشان حتی به فکر شاگرد خود بودند که از مستحبات غافل نشود و درحال نافله شب تهت الحنک را به برگردنشان می انداختند.
استاد دهقانی با اشاره به احترام امام خمینی (ره) حتی بعد از فوت استاد خود چنین فرمود: « امام خمینی (ره) هر موقع به قم می آمدند بر سرمزار استاد مرحوم خود حاج میرزا جواد آقا ملکی تبریزی (ره) حاضر می شدند و در کنار آن می نشستند، آنگاه به نشانه تواضع یک طرف عمامه خود را باز می کردند و با آنکه همیشه دستمال همراه داشتند با گوشه عمامه خود غبار قبر سنگ استاد را پاک می کردند و سپس به قرائت فاتحه و تلاوت قرآن می پرداختند.»
وی نمونه دیگر احترام بزرگان به استاد را چنین ذکر فرمود: « آیت الله میلانی(ره) به اساتید خود زیاد احترام می گذاشتند و دربرابر ایشان اظهار کوچکی می نمودند و دستشان را می بوسیدند و پشت سرشان حرکت می کردند. همچنین برای تلمّذ در محضر استاد دوزانو می نشستند.»
در پایان جلسه خانم دهقانی یاد و خاطره اساتید در گذشته از جمله حجة الاسلام والمسلمین صالحی (ره) را گرامی داشت و برای روح آن عزیزان طلب مغفرت و علو درجات نمود.
آیت الله میرزا جواد تبریزی: بانوان محترم! شما بايد در مرحله اول با حجاب، متانت و وقار خود براى ساير بانوان الگو باشيد، به طورى كه با عمل به تكاليف شرعى بر سايرين تأثير بگذاريد. حالا كه توفيق يافتيد در حوزه مشغول به تحصيل شويد، در مرحله اول عمل دقيق به تكاليف شرعى و همراه با تهذيب نفس را سرمشق خود قرار دهيد، و خداى ناكرده طورى عمل نشود كه تكاليف و وظيفه زن، كه در چهار چوب شرع معين شده ناديده گرفته شود.
در جهت تربيت فرزندان خود تلاش كنيد و آنان را افراد مفيدى براى جامعه بار آوريد كه مأجور هستيد. خوب درس بخوانيد و سيره اهل بيت (عليهم السلام) را فرا بگيريد تا به بانوان ديگر منتقل كنيد و دين را در اين جهت يارى نماييد و خدا را به اين نعمتى كه نصيب شما كرده شاكر باشيد. توفيق همه شما را از خداوند متعال خواهانم و اميد دارم كه بتوانيد با عمل و رفتار خود در جهت سازندگى مجتمع بانوان گام برداريد و درس خواندن نبايد شما را از وظيفه مهم خانه دارى و تربيت فرزندان باز نگاه دارد، خداوند شما را توفيق دهد.
از حضرت آیت الله بهجت رحمة الله علیه مطلبی درباره نماز اول وقت نقل شده است که اهمیت به این مهم را دو چندان می کند: از ایشان سوال می شود اینکه حضرت آقای قاضی می فرمودند هرکس نماز اول وقت بخواند به مقام می رسد، آیا مرادشان نماز با حضور قلب است یا خیر؟آیت الله بهجت فرمودند: نه! اگر نماز با حضور قلب منظورشان بود، آن وقت سوال می کردند چگونه باید خواند این نماز را، به چه سببی بخواند نمازکامل را! این که چیزی به دست نداد که! وقتی چیزی به دست می آید که مطلق نماز، مطلق نماز را کسی مقید باشد در اول وقت به نماز عالی می رسد؛ می رسد خودش، تکویناً شیئاً و شیئاً روز به روز می رود بالاتر.
گویند مرحوم آیت الله شیخ جعفر شوشتری(رضوان خدا بر او باد) نشسته بودند، الاغی آمد و بارش را خالی کردند و به شیخ نگاهی کرد و گوشهایش را تکان داد. شیخ ابتدا گریه شدیدی کردند سپس فرمودند: گویا این الاغ با زبان حال به من گفت: من بارم را به مقصد رساندم آیا تو هم بارت را به مقصد رسانده ای؟!
عالم جليل القدر شيعه مرحوم سيّد بن طاووس كه بارها توفيق شرفيابى محضر امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) نصيبش گشته است ، در سفارشى كه براى فرزند خويش دارد مى فرمايد:
« فرزندم، هر روز دوشنبه و پنجشنبه ( كه اعمال تو خدمت مولايت عرضه مى شود ) با كمال خوارى و فروتنى خواسته هاى خود را به امام زمانت عرضه بدار و با امام خويش حرف بزن، و بعد از سلام به حضرتش زيارت زير را بخوان:
سَلامُ اللهِ الكامِلُ التّامُّ الشّامِلُ العامّ »