دوشنبه صبح ها 8تا9 صبح در مدرسه الزهرا س چی میگذره ؟؟؟؟؟؟؟؟
بسم الله الرحمن الرحیم
دوشنبه صبح ها (کلاس درس آقای حجه الاسلام اخوان ) در مدرسه الزهرا س برگزار میشه کلاس جمع وجور ومفیدیه از دست ندید…راستی این مطلب مربوط به کلاس سومه استادهست…ولی اگه آبجی های طلبمون بیشتر همکاری کنند ومطالب وعکس های بیشتر و بهتری برامون بیارن ما هم راحتتر میتونیم این مطالب رو در اختیار شما دوستان بذاریم….
جلسه سوم : دوشنبه 28/11/92
شروع جلسه امروز در مورد خطبه 192 نهج البلاغه ، طوانیترین خطبه است .
… فَاعتَبِرُوا بِما اَصَابَ الاُمَمَ المُستَکبِرِینَ مِن قَبلِکُم ، مِن بَاسِ الله ِ وَ صَولَاتِهِ وَ وَقَاّئِهِ وَ مَثُلَاتِهِ .
توضیحات : کسانی که تکبر ورزیدند و فقط خودشان را میبینند . تکبر گاهی در برابر افرادی است که هم سطح خودمان هستند و گاهی در برابر کسانی که از ما در سطوح بالاتری قرار دارند مثل تکبر در برابر پیامبر و در برابر خدا . مثل شیطان که در برابر خدا ئ دستور خدا تکبر و عناد کرد . البته سوال پرسیدن از پیامبر و امامان اشکالی ندارد همانگونه که مثلا زراره از امام صادق (ع) سوال می پرسید و از امام جواب دریافت می کرد . دین اسلام دینی است که باید در برابر خدا تسلیم شد . الاسلام هُوَ التَسلِیم . مسلمان همان است که در برابر فرامین الهی تسلیم است .
باید از متکبران گذشته عبرت بگیریم . امیرالمومنین عله السلام در این خطبه می فرمایند که ” پس عبرت بگیرید به آنچه که رسید از امتهای گذذشته که قبل از شما بودند ….
و در ادامه خطبه از اتفاقات می گویند :
-
بأس : بؤس ، بأساء : سختی ، امر ناپسند ، عذاب ، سختی در جنگ ، ….
گاهی بعضی کارهای ما موجب سختی و گرفتاری ما می شوند . کلمه بأساء در قرآن هم آمده است . در آیه 43 سوره شریفه انعام : فَلَولَا إذ جَاءَهُم بَأسُنَا تَضَّرَعُوا …. تَضَّرُع = تذلل در پیشگاه خداوند .
وقتی سختی می رسد حداقل توبه کنیم ، تکبر نورزیم . به عمر درهنگام مرگ گفتند توبه کن . گفت : النار و لا العار =آتش را می پذیرم ولی ننگ توبه کردن را نمی پذیرم.
-
صَولَاتِه : صَول : پریدن ، با قهر و غلبه بر چیزی مسلط شدن . یعنی خدا یقه ات را می گیرد .
ببینید که خدا چگونه یقه آنها را گرفت . در سوره علق داریم : نَاصِیةٍ کاذِبَةٍ … موی پیشانی کسی را می گیرند و می کشند تا تسلیم شود .
خدا با قهر و غضب بر شما مسلط می شود و شما را می گیرد .
-
وَقائِهِ : جمع وَقیعه = حادثه
حوادثی که برای آنها پیش آمد ، خداوند با آن حوادث آنها را کوبید . مثلا عاقبت فرعون ، قارون ، قوم حضرت نوح و لوط ، اصحاب فیل و …..
الوَقائِعُ الیَومیَّه = گزارشهای روزانه ، حوادث روزانه .
-
مَثُلاتِه : مَثُلَه = عقوبت و مجازات
گروهی با آب غرق شدند ، گروهی با صاعقه از بین رفتند ، قومی با صیحه آسمانی نابود شدند ، و گروهی با طوفان ، سنگ آسمانی و ….
در قرآن آمده : وَ کُلّا أخَذنَا بِذَنبِهِ وَ مِنهُم مَن أرسَلنَا عَلَیهِ حَاصِباً ، وَ مِنهُم مَن أخَذتهُ الصَیحَه ، وَ مِنهُم خَسَفنَا بِهِ الأرضِ ، وَ مِنهُم مَن أغرَقنَا ( آیه 40 سوره مبارکه عنکبوت )
بقیه توضیحات در جلسه آینده خواهد آمد.