دومین جلسه دکتر فلاح
دومین جلسه دکتر فلاح در تاریخ چهارشنبه 15/7/94 در حوزه علمیه الزهرا (سلام الله علیها) یزد برگزار گردید.
دکتر فلاح در ادامه مباحث جلسه گذشته به بیان راههای ایجاد انگیزه برای نماز در نوجوانان پرداخت. و با اشاره به اینکه شناخت منجر به احساس و سپس ایجاد انگیزه می شود بیان داشت: «قبل از پرداختن به مسئله توحید و شناخت خداوند ابتدا باید اشتباهات ذهنی را برطرف کرد».
وی مهمترین اشکال موجود در ذهن اکثر مردم را تجسم کردن خداوند دانست که به این وسیله خدا را کوچک کرده و درنتیجه مسیر شناخت به بی راهه می رود. حتی برای ایجاد انگیزه در نوجوان نباید از تمثیل استفاده کرد و در صورت انجام این کار حتما باید به آیه «لیس کمثله شیء» اشاره کرده و به او فهماند که فقط برای درک مطلب، نمونه بیان شده است. و مرتب به خود متذکر شویم که به غیر از وجود اقدس حق تعالی کسی نمی داند که خدا کیست.
همچنین نظریه ای در روانشناسی وجود دارد با این مضمون که معنی یک کلمه ثابت نیست و بسته به میزان تجربیاتی که انسان با یک کلمه دارد معنی متفاوت می شود. لذا باید در معرفی خداوند به فرزندان ابتدا از صفات ذاتی خداوند مثل رحمانیت و رحیمیت شروع کرد نه از صفاتی مثل شدیدالعقاب بودن که بعد از انجام عملی توسط فرد از طرف خداوند عقاب در نظر گرفته می شود. البته باید توجه داشت که تنها پرداختن به این صفات نیز باعث جری شدن و سلب مسئولیت از فرد می شود.
همچنین با اشاره به واقعه کربلا، صبر و شکیبایی امام حسین (علیه السلام) و حضرت زینب (سلام الله علیها) را ناشی از خداشناسی و مضمون ذهنی آنها دانست، زیرا نوع شناخت هر فرد از خدا سبک زندگی و تمام حرکات و رفتارهای اورا تشکیل می دهد، لذا همه باید بکوشیم مضمون ذهنی خودمان را درمورد خداوند به ائمه (علیهم السلام) نزدیک کنیم.