هفدهمین جلسه دکتر فلاح
هفدهمین جلسه سلسله مباحث سبک زندگی اسلامی با سخنرانی آقای دکتر فلاح در سالن اجتماعات مدرسه الزهرا ( سلام الله علیها ) تشکیل شد .
آقای دکتر فلاح از راهکارهایی که سبب می شود کودکان ، واژگان احساسی را به کار ببرند دو مورد را برشمردند و به بیان آن پرداختند :
1- مربی عاطفه باشید : خوب به حرفهایش گوش دهید و بفهمید که چه چیزی باعث احساسات ( شادی ، غم ، … ) کودک شما شده است . مثلا هنگامی که به خاطر انجام ندادن تکلیف ناراحت است به او بگویید هر وقت تکلیفت را انجام نمی دهی ، عصبانی هستی ، من به تو کمک می کنم تا آنها را انجام دهی . این کودک در آینده نسبت به احساسات همسرش واکنش مثبت دارد .
2- تمرین هایی برای اینکه واژگان احساسی را بالا ببرند که در هفته گذشته گفته شد . مثل بازی با حروف الفبا و …
سپس ایشان توجه به چهار نکته برای اینکه فرزند به احساات دیگران حساس باشد ، را لازم شمردند :
1- تشویق ها
2- وقتی کودک کاری انجام می دهد که روی احساسات دیگران اثر می گذارد ( احساس خوب یا بد در والدین یا دیگران ایجاد می کند ) آن احساس را بازگو کنیم .
3- به علامت های غیر کلامی صورت ، حساسیت نشان دهیم . ( بازی پانتومین ، حساسیت به احساسات دیگران را بالا می برد چون به حرکات توجه می کند . )
ایشان در ضمن عرایض خود به موارد ذیل اشاره کردند :
انسان نا همدل ، بخلش زیاد است و موفقیت دیگران را نمی تواند ببیند .
ائمه حتی به غم چهره بچه های یتیم توجه می کردند و با آنان به بازی می پرداختند .
بعضی ها به جای همدلی ، فقط از مردم انتظار دارند . هر چه انتظار کمتر باشد لذت از زندگی بیشتر است . به سقراط گفتند : چرا هیچ وقت ناراحت نیستی ؟ گفت : دو ویژگی دارم که ناراحت نمی شوم ؛ 1- من مالک هیچ چیزی نیستم . 2- انتظاری ندارم .