آغاز هفته وحدت گرامی باد
در غروب روز 12 ربيع الاول پيامبر (صلي الله عليه و آله وسلم) بعد از هجرت از مکه وارد مدينه طيبه شد, و در قبا نزول اجلال فرمود و منتظر ماند تا اميرالمومنين (عليه السلام) به ايشان ملحق شد, و سپس وارد مدينه شدند(2) اين در حالي بود که در 4 ربيع الاول پيامبر (صلي الله عليه و آله وسلم) در مسير هجرت از غار ثور بيرون آمده به طرف مدينه حرکت فرمود.(3)
هفته وحدت فاصله ميان 12 ربيع الأول که سالگرد ولادت بيامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) بنا بر روايات أهل سنت تا 17 ربيع الأول که تاريخ ولادت رسول الله محمد (صلى الله عليه و آله و سلم) بنا بر روايات موجود در شيعه است ، از سوي امام خميني ره ، به عنوان هفته وحدت نامگذاري شده است.
ارگاني رسمي هم با نام ( مجمع تقريب بين مذاهب اسلامي ) رسما الان در حال فعاليت هست که کنفرانس بين المللي وحدت در هفته وحدت هر ساله در تهران را برکَزار مي کند و علماي بزرگ را از کشورهاي مختلف دور هم جمع مي کند. و همواره از شخص مقام معظم رهبري تا همه مسولين اين مملکت تأکيد دارند که وحدت ميان مسلمانان بايد ايجاد شود و عوامل تفرقه خشکانده شود.
دليل نام گذاري هفته وحدت:
1- به دليل اين که دين اسلام دين کامل و تحريف نشده يکتاپرستي است.
2- براي حفظ وحدت ميان اهل سنت وشيعه که در زادروز رسول الله (صلی الله علیه و آله وسلم) اتفاق نظرندارند. تاريخ نگاران و سيرهنويسان شيعه و اهل سنت، با اين كه در سال و ماه تولد آن حضرت، اتفاق نظر داشته و ميگويند كه آن حضرت در اول عامالفيل، برابر با سال 570 ميلادي و در ماه ربيع الاول ديده به جهان گشود، ولي درباره روز تولد اختلاف نظر دارند. شيعيان، معتقدند كه رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) در روز جمعه، مصادف با 17 ربيع الاول به دنيا آمد و اهل سنت ميگويند كه تولد وي روز دوشنبه دوازدهم ربيع الاول بوده است.(4) در نظام جمهوري اسلامي ايران نيز، به خاطر احترام به ديدگاه علماي شيعه و اهل سنت و جهت ايجاد وحدت و هم دلي ميان تمام مسلمانان جهان، از 12 تا 17 ربيع الاول، هفته وحدت اعلام گرديده و مسلمانان عالم اين هفته را گرامي ميدارند.
3- براي اين که قرآن کتابي است آسماني و جامع که براي راهنمايي همه بشريت نازل شده.
4- به دليل پيروزي انقلاب اسلامي که مديون وحدت امت اسلامي است.
به اميد وحدت هميشگي
—————————————-
منابع و مآخذ :
1- مسار الشيعه: ص30. منتخب التواريخ: ص55.
2- مصباح المهتجد: ص732. زادالمعاد: ص344. مسارالشيعه: ص29. توضيح المقاصد: ص7. بحارالانوار: ج97ص168 ج19 ص104-125.
3- مسار الشيعه: ص 28. قلايدالنحور: ج ربيع الاول،ص21.
4- تاج المواليد (از مجموعه نفيس)، ص43؛ الارشاد، ص525، و كشف الغمة، ج2، ص369.
———————————————-