سخنرانی آقای دکتر فلاح درمورد مسایل تربیتی
روز سه شنبه 29 مهرماه سال 93 آقای دکتر فلاح که به مدرسه الزهرا ( سلام الله علیها ) یزد دعوت شده بودند ، در جمع طلاب در سالن اجتماعات این مدرسه حضور یافتند .
ایشان ضمن مقدماتی ، به بیان اقسام یادگیری از جمله یادگیری غیر مستقیم ، یادگیری با تمثیل و یادگیری با انجام فعالیت و … پرداختند .
ایشان در بیانات خود به نکات زیر اشاره فرمودند :
سخنرانی برای یادآوری است و کلام باید اثرگزار باشد . پس مخاطب شناسی اهمیت دارد .
در سخنرانی ، هم منطقه تفکر و هم احساسات باید درگیر شود مانند مناظره حضرت علی (علیه السلام ) با اموات و یادآوری کردن پستی دنیا به همراهان خود .
در بحث گروهی و تفکر فلسفی ، منطقه تفکر فرد را در یادگیری در گیر کنیم و این همان کاری است که قرآن با بیان سوالات و چراها انجام می دهد .
ایشان با اشاره به نیاز سنجی مقام معظم رهبری در سخنرانی خراسان ، فرمودند : امروز مشکل ، نشناختن مرد نیست ، مشکل ، محتوای آموزشی هم نیست .
ما معمولا حرف می زنیم و پس از آن انتظار یادگیری داریم و سپس انتظار عمل .
اما در یادگیری فعال ، با خلق فضای عملی ، عمل شکل می گیرد و بعد از آن یادگیری .
پس در یادگیری فعال ، جای یادگیری و عمل تغییر می کند .
ایشان با بیان ضرورت تفکر در زندگی ، سوال کردند : آیا باطل گرایان برای باطل ، تفکر فلسفی می کنند ولی ما برای حق خود ، هیچ حرفی نداشته باشیم ؟؟؟؟!!!!
و در پایان ، با اشاره به ضرورت الگو پذیری از زندگی ائمه ( علیهم السلام ) و یکی بودن عمل و شعار ، فرمودند : بچه های ما در خانه های ما نفس تربیتی می کشند و این فضا در ذهن آنها رسوب می کند . ما بچه هایمان را از دیدن بعضی فیلمها ، منع می کنیم اما تاثیر فیلم نامناسب در آنها بیشتر است یا تاتر زنده ای که در زندگی ما اجرا می شود و خود آن کودکان هم بازیگران آن هستند ؟
سخنان ایشان مورد استقبال همه طلاب قرار گرفت و قرار شد مباحث تربیتی هر هفته با حضورشان در این مکان ادامه یابد .
پایان جلسه ساعت 8:30 بود .